Tidigare i konsthallen

Mattias Olsson - bokillustrationer och måleri

14 december 2019 till och med 25 januari 2020. 

I den här utställningen får ni lära känna Mattias Olssons bildvärld. Han är utbildad konstnär på Malmö Konsthögskola och arbetar idag både som konstnär och illustratör. Med sin gedigna erfarenhet som bildpedagog på Kulturhuset i Stockholm samt Moderna museet, är han ofta anlitad som bildworkshopledare ute på skolor och bibliotek tack vare satsningen Skapande Skola från Kulturrådet. På somrarna turnerar han med projektet Alla tecknar! i Blekinge län – med visionen att ge plats för lusten att teckna hos barn och unga.

Som illustratör har Mattias en bred erfarenhet, han har illustrerat för de flesta bokformat och genrer – i denna bredd finner man dock alltid en röd tråd. Den realistiska bildstilen närmar sig konsten och ofta finns såväl humor som svärta närvarande i illustrationerna. 

Målningar i Mattias Olssons utställning.
 

Ingrid Rådmark, skulptur och måleri

16/11 till och med 7/12 2019

Ingrid Rådmarks utställningeIngrid Rådmark arbetar som bildkonstnär med olika material och tekniker, ofta i serier. Hon sandgjuter metaller, gips och betong, bygger i Ingrid Rådmarks utställningbambu, papper och textil, och syr i plåt. Ingrid återanvänder ofta material, från upphittat skrot till gallrade biblioteksböcker.

Ingrid Rådmark är bosatt på Ekerö, är utbildad bland annat på Konstfack och har en rad separatutställningar bakom sig, t ex på Mors Mössa i Göteborg, Örebro Konsthall och på Norrbottens Museum. I sin hemkommun Ekerö har hon gjort konstverket Vikingarondellen vid Ekerövägen/Älvnäsvägen. 

Sam Westerholm - skulptur och teckning

Skulpturer av Sam Westerholm12/1 - 2/2 2019 

Sam Westerholm är bildkonstnär och skulptör. Han skulpterar i brons, sten, trä, gips och lera, men arbetar även med teckningar och grafik. I Nynäshamns kommun finns flera skulpturer av Sam, t ex det större verket "Vågspel med fisk" i brons i Stadsparken (1998) och träskulpturen ”Maria och barnet” i Nynäshamns kyrka (1996). Det kanske inte alla känner till är att Sam även har gjort Nynäshamns kommuns trafikstopp - "Ejdern" (2000).

Bland de offentliga utsmyckningarna som finns utanför kommunen kan t ex "Möte mellan bagge, människa och organism" i trä, brons och betong på Flemingsbergs pendeltågsstation (1989), monumentet över Ivar Lo-Johansson i granit och brons i Tungelsta (2001). 

Sam Westerholm är född 1947 i Ingå i Finland, familjen flyttade 1950 till Stora Vika i Nynäshamns kommun. Sedan många år är Sam bosatt och har sin ateljé i Djursnäs, Ösmo. 
 

 

"Phone Diary" - Jerker Andersson

Fotograf Jerker Andersson visar utställningen Phone Diary


17/11 - 8/12 2018

Fotografi av Jerker AnderssonFörutsättningarna för fotografi har förändrats.
Vi lever numera med ett enormt flöde av bilder som vi ofta betraktar på skärm.
Det finns över en miljard smartphones i världen och det är idag världens vanligaste kameratyp.
Det skapar fantastiska kulturella, sociala och demokratiska möjligheter.
Phone Diary är observationer ur tillvaron, fotograferat med en smartphone.

Phone Diary är ett projekt där fotografen Jerker Andersson har utforskat och dokumenterat sin vardag och omgivning med kameran i sin mobiltelefon. Bilderna tagna med mobiltelefonen blev Jerker Anderssons sätt att föra ett slags dagboksanteckningar. Genom mobilen fångar han det till synes obetydliga och enkla. Förutom utställningen Phone Diary har Jerker Andersson publicerat tre böcker från projektet; Phone Diary XIII, XIV och XV, utgivna på eget förlag.

Jerker Andersson, verksam som fotograf i Göteborg sedan 1989, utbildad på Fotohögskolan (nuvarande Akademin Valand), Göteborgs Universitet 1989-93. Arbetar med samtidsdokumentationer, porträtt och reportage. 

Tre konstnärer

Tre konstnärer: Karin Magnusson, Marianne Kube, Erwin Kube

29/9 - 20/10 2018

Karin Magnussons konstverkKarin Magnusson, skulptur och masker i papier-maché

Dockor och teater har alltid fascinerat Karin Magnusson. Hennes arbetsområden är teater, TV, kyrkor och egna utställningar. Hon ser masken/dockan som ett instrument som hon överlämnar till dockspelaren/skådespelaren att vidare utforska dess möjligheter. Karin arbetar i papier-maché som är lätt och formbart. Tillsammans med klister och lim blir det samtidigt ett mycket starkt material. Karin Magnusson är född 1941 i Västergötland. Hon är praktikutbildad hos dockmakare Arne Högsander, genom Hantverksskola i Nyköping 1986-1989 och kurs i masktillverkning i Tyskland 1992.

Målning av Erwin KubeMarianne och Erwin Kube, måleri

Erwin Kube kom från Wien med en examen i inredningsarkitektur som 23-åring. I Sverige vidareutbildade han sig till industridesigner och arbetade sedan med det inom offentliga miljöer. År 1986 köpte Marianne och Erwin Kube ett galleri med ramverkstad på Regeringsgatan i Stockholm. Parallellt med detta arbete utvecklade Erwin sin bildkonstnärliga sida genom att måla och teckna. Marianne Kube är utbildad bildlärare (1967) och har arbetat med detta fram till sin pensionering 2007. Måla och teckna har hon gjort hela sitt liv och hon har haft ett 40-tal samlings- och separatutställningar. Erwin och Marianne Kube har tillsammans deltagit i ett antal samlingsutställningar.  Målning av Marianne Kube

Dan Wedegren - måleri

1-22 september 2018

Målning av Dan WedegrenFör mig handlar måleriet om improvisation. Jag har inga direkta förlagor utan utgår från en vag idé, kanske en färgställning eller ett mönster av skuggor i ett skogsparti.

Det större formatet hjälper mig, omsluter mig som ett stycke natur där jag kan gå vilse. Kanske måste jag korrigera och ge målningen en ny riktning. På omvägen hittar jag nya möjligheter. I en skog kan man gå åt flera håll.

Som motiv ger den mig frihet samtidigt som jag förankras i ett rum jag känner till. Jag vet hur det är att gå mellan trädstammar och sly, men inte mellan abstrakta former som inte representerar något. Skogen ger mig möjlighet att väga vad jag gör, om färgen och de olika formerna är rätt eller fel. För mig.

I utställningen på Nynäshamns konsthall visar jag målningar från de tre senaste åren, oljor på pannå.

/Dan Wedegren med hjälp av Bengt Jansson-Wennberg

Dan Wedegren är född 1977 i Eskilstuna och verksam i Stockholm. Han har haft ett antal separat- och grupputställningar i Sverige och Tyskland. De senaste åren bland annat på Galleri Candyland (2018), Liljevalchs vårsalong (2018 & 2016) och Nationalgalleriet (2017)

Fem konstnärer från Uppsala konstnärsklubb

Bodil Gellermark, keramik och stenskulptur   
Marianne Gustafsson, grafik
Eva Hedberg, keramik
Kirsten Holm, måleri
Birgitta Nordström Wiklund, keramik och textil


30/9 till 21/10 2017

Bild från utställningen med fem konstnärer från Uppsala konstnärsklubb

De fem konstnärerna är alla medlemmar i Uppsala Konstnärsklubb som är en förening för yrkesverksamma konstnärer i Uppsala.

Bodil Gellermark
Arbetar framför allt i ”mjuka” stenar så som marmor, kalksten och alabaster.
”I varje sten bor en skulptur, det gäller bara att hitta den, sa en god vän och skulptör till mej en gång. Jag jobbar gärna utifrån det mottot. Betraktar stenen noga innan jag börjar hugga. Ser efter hur ljuset faller, var finns sprickor, finns det färgskillnader, m.m.”

Marianne Gustafsson
Är grafiker med egen grafikverkstad. I sina bilder söker Marianne ett uttryck, en känsla. Hon vill väcka nyfikenhet, en lust att gå närmare, titta in och kanske hitta något alldeles eget i sina bilder. Experimenterandet i grafikverkstaden ska vara lustfyllt, som en upptäcktsfärd bland färger, etsade plåtar och fotografier. Därför gör Marianne sällan flera exemplar av samma bild och de flesta av hennes bilder är monotypier.

Eva Hedberg
Arbetar huvudsakligen med stengodslera som hon kavlar. Eva tycker om att med hjälp av olika strukturer arbeta med ytornas relationer till varandra. Sparsmakat och det enkla tilltalar och färgskalan går oftast i vitt och/eller svart och gråtonerna däremellan. Eva använder för det mesta färgkropp, som hon lägger på i olika omgångar. Ofta bränner hon sina skulpturer i flera omgångar.

Kirsten Holm
Kirsten Holms tecknade målerier är gjorda i torrpastell, blyerts, kol och tusch. ”Årets gång, årstiderna, natt och dag, det rytmiska kretsloppet vi alla är del av och som vi i vår moderna, tekniska tid försöker låtsas inte finns. Hinner inte ta in detta eviga återkommande spel. Detta dansande, viskande ljud från universum intresserar mig, för att jag inte kan ändra på det, jag får anpassa mig.”

Birgitta Nordström Wiklund
Birgitta har sedan 2001 egen ateljé i Upplands Tuna där hon arbetar och bor. Hon målar akryl och akvarell, skulpterar i lera och bränner keramik i vedeldad ugn. ”En spännande och delvis oförutsägbar teknik som bär med sig många överraskningar. Det jag skapar handlar om min plats på jorden och den värd vi lever i.”

Anders Bäckman och Christel Bäckman

Anders Bäckman och Christel Bäckman visar grafik och måleri

21/1 – 11/2 2017

Två konstverk av Anders Bäckman och Christel BäckmanAnders Bäckman har kandidatexamen i konvergerande medier från Högskolan på Gotland samt examen i Interaktionsdesign från Nackademins Yrkeshögskola. Han har jobbat som grafiker på olika produktionsbolag i Stockholm. Anders arbetar med grafisk illustration genom att skulptera tredimensionella modeller och applicera komplexa material och ljus på dessa.

Christel Bäckman målar ”lyckokonst” i olja, akryl och Encaustic Art. Hon har konstutbildningar från lärarutbildning i Finland, Konstskolan i Stockholm, Konstfack Barns bildanalys och Bild och Form, 15 års sommarkurser vid Hangö Sommaruniversitet med mera. Christel målar i ateljén i Nynäshamn på heltid sedan 2005. Christel har haft flera konstutställningar varje år runt om i Sverige.

Colbing Classic

Sören Colbing - 30 år som Skärgårdsfotografen

3/12 2016 - 10/1 2017

Fotografi av Sören ColbingSören Colbing är skärgårdsskildrare, fotograf och författare. Colbings fotografier av skärgården runt Nynäshamn och längs ostkusten är både välkända och omtyckta. Sören Colbing har i hög grad bidragit till att förstärka bilden av Nynäshamn som en av ostkustens pärlor. Colbing, även kallad Skärgårdsfotografen, är upphovsman till böcker som Alingens tid, Årstidernas skärgård, Skärgårdsliv och Kustens pärlor med flera. I utställningen visar Sören Colbing sina favoriter från mer än 30 års bildskapande. Bilder som skildrar skärgården under alla årstider och väder

Öar - grafik och måleri av Lisa Andrén

1-23/10 2016

Grafik av Anna AndrénLisa Andrén arbetar som grafiker och målare. Hon är född 1950, bosatt på norra Värmdö och utbildad vid Grafikskolan forum i Malmö. Hon har många separatutställningar bakom sig och har deltagit i många grupp- och samlingsutställningar sedan början av 1970-talet. Lisa Andrén har gjort offentliga uppdrag t ex vid T-banan Fridhemsplan år 2000 och Slussen åren 2002-2003. Lisa har också gjort arbetsresor till bl a Grönland, Hebriderna, Island, f.d. Jugoslavien, Lofoten och Shetlandsöarna. I utställningen kommer Lisa Andrén att visa grafik och målningar på temat "Öar" som hon har en förkärlek för. 

Rörelse – Öga – Hand 
Handen agerar som en förlängning av ögat, hur en iakttagelse förs ner på plåten, arket och förevigar snabbt förbiilande stämningar. Att arbeta med dessa båda uttryck grafik och måleri är en rent fysisk upplevelse.

Grafiken; en svart sotig linje framhäver rörelsen, rytmen och formen. Uttrycket skärps. 
På målningarna jobbar jag i en snabb intuitiv process med fetkrita, tusch och akvarell.

Det dubbla och det motsatta intresserar mig så som; en spegling, tvillingar, framsidan – baksidan, kommer – eller går.

Mitt hem är vid en farled där fartyg från när och fjärran ständigt glider förbi.
Öar upplever jag från min kajak.
Öar som för mig kan förnimma om människans utsatthet – mod – självständighet – isolering – längtan.

Det är inte alltid som det ser ut
Det först uppenbara är kanske något helt annat
Det oförutsägbara det ej förväntade
Det enkla är komplicerat
Det är nu och tidlöst

/Lisa Andrén

Archives by BOON

Robin Nilssen alias BOON, visar ett urval bilder från sin 15 år långa verksamhet som skateboardfotograf.

27/8-18/9 2016

Fotografi av Robin NilssenRobin är född 1980 i Stockholm och där har han varit bosatt sedan dess. I början av 90-talet skadade Robins sitt knä i samband med skateboardåkning och för att kunna fortsätta hänga med sina vänner, som fanns i skatevärlden, så plockade han fram sin Konica, en kamera han fått av sin moster flera år tidigare.
 
I mitten av 2000-talet utbildade sig Robin Nilssen inom konst och fotografi på Sigtuna Folkhögskola i drygt 2 år. Därefter följde 2 års studier i kommersiellt foto på Fotoskolan Gamleby. Efter utbildningen började Robin fotografera för både skatetidningar och olika skatemärken. Enligt Robin själv började hans ”passion för skate malas ner”, han sadlade om och började jobba mer kommersiellt och behöll skatefotografering som något kul på fritiden. Just nu jobbar Robin mest med reklam och som fotolärare på Sigtuna Folkhögskola. 

I utställningen visar Robin Nilssen - BOON - sina egna favoriter från de senaste 15 åren tillsammans med skateboardåkarna. Dokumentära bilder blandas med skatebilder, skateboardens utveckling, både när det gäller trick och mode

Anna Lindkvist Adolfsson - Skulptur

23 januari - 21 februari 2016

Anna Lindkvist Adolfssons utställningAnna Lindkvist Adolfsson är utbildad på Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hon arbetar med skulptur, form, installation och gestaltningar i material som järn, trä, betong, textil och ofta i kombination. Ämnen som arv, ursprung, identitet och helighet är begrepp hon arbetat med de senaste åren. Hon har en kontinuerlig utställningsverksamhet och har under 2015 ställt ut i Lunds domkyrka, Österlens museum samt Hälsinglands museum. Utöver detta arbetar hon sedan 18 år som bild- och formlärare på Nynäshamns gymnasium.

Kviltar och annan lapplek

Kompassrosen och Små lappar visar Kviltar och annan lapplek

3-25 oktober 2015
Kompassrosen och Små lappar är två grupper som sammanlagt är ca 16 personer. De har sedan många år skapat kviltar, lapptäcken och andra textilier i lappteknik. Kompassrosen och Små lappar är lokalgrupper som ingår Kviltföreningen Rikstäcket, som är en ideell förening för lapptäcksvänner med över 2000 medlemmar. Föreningen jobbar bl a med att bevara och vidareutveckla traditionella mönster och tekniker, inspirera till nyskapande, samt förmedla kontakter mellan lapptäcksintresserade i Sverige och utomlands.

Möten - målningar av Marie Ericson

5-27 september 2015

Målning av Marie EricssonI utställningen visar Marie Ericson två av sina teman, dels Dubbelnamn och Rosetter med bilder från hennes barndom och 31 Porträtt av en Oxel med målningar av ett träd utanför ateljén på Kungsholmen.

Målningarna från Maries barndom kom till genom att hon utgick från en lista från A-Ö och minnen som hamnade där, fick sedan gestaltas på dukens yta. Målningarna är från 2003 till 2006. En bok med dessa målningar gavs ut av bokförlaget Mormor 2007. I målningarna från Porträtt av en Oxel skildrar Marie ett träd utanför sin ateljé. Trots att Marie haft ateljén i tio år, hade hon inte lagt märke till trädet. Plötsligt såg jag trädets uppseendeväckande sommarskrud med vita blommor och  med efterföljande röda granna bär. Tacksamt var också den ”djungel” av träd och buskar i Pontonjärparken, som vid den tiden, var som en kuliss till Oxeln. Målningarna är från 2007 till 2009.

Fyra konstnärer

Margaretha Eriksson Abenius, Anna Kraft, Olivera Savic Popovic och Lisa Trägårdh

17/1-8/2 2015
Från utställningen Fyra konstnärerMargaretha Eriksson Abenius arbetar i olika textila tekniker, där gränsen mellan konst och hantverk luckrats upp. Anna Kraft målar i olja och akryl. Anna inspireras av drömmar och naturens former i sitt måleri. Olivera Savic Popovic ställer ut skulpturer i sten, där hon vill uttrycka motsatser och kontraster som livet för med sig. Olivera ställer även ut fotografier. Lisa Trägårdhär keramiker. Även hon inspireras av naturen i sina keramiska verk. Lisa har på senare tiden även arbetat med kolteckningar, som hon visar i utställningen. Alla fyra har en lång konstnärsbana bakom sig, de har haft ett flertal separatutställningar och deltagit i många grupputställningar. Flera gånger har de ställt ut tillsammans.

 

Poetiska visioner

Konstnärerna Ingela Gréau, broderi/applikation och Mariann Odier-Ros, måleri tolkar poeten Kostis Papakongos diktsamling Snötäckt lykta.

15/11 - 7/12 2014

Textil applikation av Ingela GrauSnötäckt lykta
Vi sökte ett gemensamt projekt och hittade en vit diktbok med några enkla streck på framsidan, ett tempel, ett berg och en röd sol. Våra ögon drogs till det naiva motivet och vi kände oss attraherade och på ett oförklarligt sätt besläktade.

Längst upp, poetens namn Kostis Papakongos. En grek.
Namnet Snötäckt lykta, får oss att rysa till. En grek som håller sin lykta tänd under snön.
Vem är han? En eremit, en flykting, en vis, ett vuxet barn?

Målning av Mariann Odier-RosVi läser dikt efter dikt.
Gripna möter vi en underbar lyriker; originell, fängslande, poetisk, rörande och humoristisk, allt mot en vid horisont av visdom, både egen och de stora filosofernas. En beläst person, en filosof, utan tvekan.

 

Till detta har vi försökt att leva upp.

Inspirerade, får vi stark lust tolka dikterna.

Att visualisera dessa känsliga, underfundiga och stundtals melankoliska versrader och fånga dem i färg eller med nål och tråd blir en ren njutning.

Då vi senare träffar Kostis känns han som ett med sin diktning, diskret, finkänslig och varm, med en klar analys. Han förmedlar sina personliga upplevelser och får oss andra att känna och tänka efter, för att sedan formulera vår egen ståndpunkt.

Ingela Gréau, Stockholm och Mariann Odier-Ros, Tomelilla

KOMMUN

Erik Danielsson visar färgfotografier 2009 – 2014

4 - 26 oktober 2014

Fotografi av Erik Danielsson”Kommun” är i grunden en serie promenadbilder från Nynäshamns kommun. Majoriteten av bilderna har tagits under perioden mellan vinter och vår, den tid då snön har försvunnit och lämnat marken täckt av damm och grus vilket ger omgivningen en ­uttorkad och nästan bortglömd karaktär. ”Kommun” skildrar mötet mellan natur och kultur. Erik Danielsson, född 1974, är delvis uppvuxen i Nynäshamn och har tidigare arbetat som journalist på lokaltidningen Nynäshamns Posten. I dag arbetar han halvtid som lärare i fotografi på Sörängens Folkhögskola i Nässjö. Övrig tid arbetar han med egna projekt inom fotografi och musik. Under utställningen visas fotografierna tillsammans med en ljudinstallation bestående av miljöljud och egenkomponerade tonlandskap.

 

Marianne Olsson - Textila bilder

1-23/2 2014

Textil bild av Marianne OlssonMarianne Olsson arbetar med bildvävar. Materialet är lin och ull. Bindningen är oftast tuskaft.
 
Läs mer om utställningen på vår blogg Salongen.

Björn Bernström - akvareller 

30/11 - 20/12 2013.

Akvarell av Björn BernströmBjörn Bernström är född och uppvuxen i småländska Hultsfred. Han flyttade till Stockholm 1986 och är numera bosatt och verksam i Hilleshög på Färingsö, Ekerö Kommun, där han har sin ateljé. Han har haft en lång rad separatutställningar och medverkat vid samlingsutställningar och jurybedömda salonger både i Sverige och utomlands. Diverse juryuppdrag bl a den nationella Akvarellsalongen vid Väsby Konsthall. Björn driver egen kursverksamhet inom akvarellmåleri och håller även föreläsningar och workshops för företag och föreningar. 
 

Svarta minnen, svarta drömmar 

Jakob Anckarsvärd och Helena Johard

5/10 - 26/10 2013.

Bild från utställningen Svarta minnen, svarta drömmarI utställningen Svarta minnen, svarta drömmar undersöker konstnärerna Helena Johard och Jakob Anckarsvärd Nynäshamn med sinnliga medel där intryck från staden reflekteras genom deras egna konstnärliga process. I utställningen låter konstnärerna frigöra havet och oljan från sin industriella betydelse och får istället representera naturens okontrollerade krafter vilka liknar de inre fysiska och omedvetna psykiska krafter som styr oss. Liksom vår vardagsupplevelse präglas av nattens drömmar ekar oljans fossila ursprung och havets dolda värld i vår sakliga vardag med sina lukter och dolska liv. I bilder, installationer och video med material av råolja, ryggradslösa djur och växter flätar Anckarsvärd och Johard samman en symbolisk och sinnlig upplevelse som kan vara en annorlunda beskrivning av Nynäshamn men också kan representera allmängiltiga sinnestillstånd.
 

Platser

Kurt Sundén och David Helander 

19/1 - 16/2 2013

Är platsen något man äger, ett inre tillstånd, ett offentligt rum? 

Ett konstnärligt samarbete mellan två konstnärer och ett utforskande av länken dem emellan. Samarbetet utforskar begreppen - platser - tillstånd - val.

Bild från utställningen PlatserKurt Sundén är konstnär född 1938 i Huskvarna. Han flyttade till Stockholm för att studera på konstfack och konsthögskolan under 1950 och 1960-talen. Kurt Sundén var verksam inom måleriet fram till 2005 när han genom sjukdom förlorade synen. Under sin verksamma tid arbetade Kurt Sundén utifrån några olika spår; naturmåleri i olja, akvarell och akryl, kol- och kritteckningar av drömska landskap, skogar i pastelloljekrita på svart papper samt några spår av porträtt av arbetare och arbetarmiljöer i 1970-talets Stockholm. Han hade också en stor produktion abstrakt konst. Han har också under åren arbetat en del med skulptur.

David Helander är född 1968 i Stockholm, utbildad vid Konsthögskolan i Umeå 2000-2005. David Helander arbetade i början uteslutande med måleri och teckning men under sin tid på Konsthögskolan började han arbeta mer och mer med foto och video. Detta resulterade i ett arbete med rumsliga videoinstallationer tillsammans med objekt. Ett par av dessa har varit platsbaserade verk. David Helander har även gjort en del textbaserade verk både i bokform och ljudverk. Måleriet har funnits med i olika former hela tiden. Fotograferandet är en stor del i David Helanders research och skapandeprocess.

I mina mellanrum på Gotska Sandön

Fotografier av Birger Svanteson

8/12 2012-12/1 2013

Fotografi av Birger SvantesonÖn är min trygghet, jag vet var den finns. Här är ordningen inte förutbestämd.
Jag speglar mig i sanden, den kropp som ligger mellan havet och skogen.
Stranden är möjligheternas land, en plats för för lekens lustar för fantasi och glädje.
Stranden är området närmast havet, skiftande och gåtfullt, sinnligt i sin egen kropp. 


Birger Svantesonär fotograf från Södertälje. 1969 besökte han Gotska Sandön för första gången och efter den resan visste han att han måste åka tillbaka. Sedan dess har Birger varit där mer än 50 gånger. Han fångades av tystnaden, stillheten, ensamheten, färgerna, formerna, ljuset och de spännande trädsymbolerna. Birger Svanteson har producerat tre fotoutställningar om Gotska Sandön med tio års mellanrum. 2001 ställde han ut sin andra utställning i Nynäshamn, nu är han tillbaka med sin tredje. 

 

I mina mellanrum på Gotska Sandön har tidigare visats på Eksjö museum, Gotlands Konstmuseum och på Galleri Kretsen i Södertälje.

Håkan Eriksson och Cecilia Larsson 

29/9-20/10 2012

Vernissagekort till utställningen Håkan Eriksson och Cecilia LarssonCecilia Eriksson och Håkan Larsson är ett konstnärspar från Stockholm. Cecilia Larsson är utbildad vid Konsthögskolan 1987-1992. Hon målar främst föreställande motiv som t ex landskap och stilleben. Cecilia har många utställningar bakom sig, senast på Galleri Cupido i Stockholm tidigare i år. Håkan Eriksson började måla och teckna efter en allvarlig stroke 1981, då han var färdigutbildad jurist. Hela hans liv blev förändrat och genom att teckna, måla och fotografera fick han tillbaka ett rikt liv. Håkan utbildade sig på Kristianstads Konstskola 1989-1993 och arbetar med bl a med akryl, akvarell, tusch. Håkan har ställt ut på gallerier och deltagit i samlingsutställningar, senast på Nationalgalleriet. Konstnärsparet reser mycket och målar tillsammans. Två gånger tidigare har de ställt ut tillsammans - på Arvika konsthall 2011 och Väsby Konsthall 2010.

Karin Issef visar skulpturer 

25/8-15/9 2012


Vernissagekort till Karin Issefs utställningKarin Issef är från Saltsjö Boo. Hon har ställt ut regelbundet sedan 1990-talet, medverkat i många samlingutställningar och haft separatutställningar t ex i Haninge konsthall och Tyresö konsthall. Hon har utfört flera projekt och offentliga uppdrag, bl.a. skulptural utsmyckning för skolor och sjukhus i Nacka, Haninge, Ekerö och Tyresö kommuner.
 

Ingmarie Utbys - måleri 

14-28 april

Målning av Ingmarie UtbysI mitt måleri växlar jag mellan två motpoler. 
Lekfullt, färgglatt, livligt eller stillsamt, nedtonat, meditativt. 
Skapandet är en ständigt pågående parallell process till livet. 
Mitt mål är att vara så fri som möjligt och följa med i rörelsen.

/Ingmarie Utbys

Ingmarie Utbys bor och verkar i Falun. Hon är bl a utbildad i traditionellt måleri på Gruvstugan i Falun. Ingmarie Utbys har deltagit i många samlings- och jurybedömnda utställningar, bl a på Dalakonstkraft i Smedjebacken 2011 och i Hagenring i Tyskland 2010, i Väsby Konsthall 2009, 2007, 2006. Ingmarie har också haft många separatutställningar under 2000-talet, i Avesta konsthall, Tierps konsthall och Ljusdalsbygdens museum för att nämna några. I våra trakter har hon senast deltagit i en samlingsutställning på Galleri Folliero i Ösmo 2010
 

Språk