Konsthallen

Just nu i Konsthallen

Knacka på! 

Utställningen är öppen från 13/9 och hela vecka 38, 16-21/9. Under vecka 39 kommer hela biblioteket att vara stängt pga reparationer i samband med vattenläckan. Eventuell förlängning av utställning meddelas senare. 

Knacka på!

 Knacka på! 2019

Knacka på! har öppet från 13/9 och hela veckan 16-20/9 (vecka 38). Under vecka 39 kommer hela biblioteket att vara stängt pga reparationer i samband med vattenläckan. Eventuell förlängning av utställning meddelas senare. 

Knacka på! är sommarens utställning för barn. Utställningen utgår från Anna-Clara Tidholms hyllade barnbok Knacka på! Utställningen riktar sig till barnens alla sinnen och är ett rum fyllt av möjligheter. Här får barnen själva uppleva boken inifrån genom att gå runt, knacka på dörrar och leka i de olika miljöerna. En del av utställningen är anpassad till barn med synnedsättning, där kan texten läsas med punktskrift. I utställningen finns pyssel, läsning och lek under hela sommaren. Alla barn är välkomna, det går också bra att komma med förskolegrupper.

Knacka på!

Knacka på! av Anna-Clara TidholmOm Anna-Clara Tidholm och boken
Anna-Clara Tidholm föddes i Stockholm 1946. Hon är en av Sveriges främsta barnboksförfattare och illustratörer och har en omväxlande och rik produktion bakom sig. Hennes bok Knacka på! kom ut 1992 och har sedan dess blivit en småbarnsklassiker, en succé såväl i Sverige som i många andra länder. Boken har givits ut i olika format, som målarbok, pussel och finns nu även som läs-app!

Om Nynäshamns konsthall

Konsthallen ligger i Nynäshamns bibliotek, är ca 160 kvm och ligger en trappa ner i källarplanet. I konsthallen visas olika sorters utställningar – konst av professionella konstnärer och amatörer, vårsalonger och elevutställningar, fotoutställningar, utställningar riktade till barn och mycket mer. Konsthallen används också för annan kulturverksamhet arrangerad av Nynäshamns bibliotek t ex författarbesök, föreläsningar och barnteater med mera. Konsthallen har samma öppettider som biblioteket.
Mån 10-19
Tis 10-17
Ons 12-17
Tor 10-19
Fre 10-17
Lör 11-14

Att ställa ut i Konsthallen

Är du intresserad av att ställa ut i Konsthallen? Skicka in ditt CV och bilder, med en beskrivning av det du vill ställa ut till emma.palmer@nynashamn.se eller i brev ställt till Nynäshamns konsthall, Nynäshamns bibliotek, Stadshusplatsen 3, 149 81 Nynäshamn.

Språk

Nynäshamns bibliotek

Ösmo bibliotek

Sorunda bibliotek

Höstens aktiviteter på Sorunda bibliotek (pdf) 

Kulturbussen

Turlista höstterminen 2019