Skip to Content
Om Konsthallen

Nynäshamns konsthall ligger i anslutning till Nynäshamns bibliotek och har samma öppettider som biblioteket.

I konsthallen visas olika sorters utställningar – konst av professionella konstnärer och amatörer, vårsalonger och elevutställningar, fotoutställningar, utställningar riktade till barn och mycket mer.

Konsthallens öppettider:
Mån-tis 10-19
Ons 12-17
Tor-fre 10-17
Lör-sön 11-14
Konsthallen används också för annan kulturverksamhet arrangerad av Nynäshamns bibliotek t ex författaraftnar, föreläsningar, barnteater, poesi- och novelltävlingar.

svenska svenska English English
Just nu i Konsthallen

Archives by BOON - 15 Years of Skateboarding.
27/8 - 18/9.

Archives by BOON - 15 Years of Skateboarding
 
"Isak" Foto: BOON

Archives by BOON - 15 years of Skateboarding
 
27/8-18/9 2016
Vernissage lördag 27 augusti kl 11-14.

Robin Nilssen alias BOON, visar ett urval bilder från sin 15 år långa verksamhet som skateboardfotograf.
Robin är född 1980 i Stockholm och där har han varit bosatt sedan dess. I början av 90-talet skadade Robins sitt knä i samband med skateboardåkning och för att kunna fortsätta hänga med sina vänner, som fanns i skatevärlden, så plockade han fram sin Konica, en kamera han fått av sin moster flera år tidigare.
 
I mitten av 2000-talet utbildade sig Robin Nilssen inom konst och fotografi på Sigtuna Folkhögskola i drygt 2 år. Därefter följde 2 års studier i kommersiellt foto på Fotoskolan Gamleby. Efter utbildningen började Robin fotografera för både skatetidningar och oFotografi av Robin Nilssenlika skatemärken. Enligt Robin själv började hans ”passion för skate malas ner”, han sadlade om och började jobba mer kommersiellt och behöll skatefotografering som något kul på fritiden. Just nu jobbar Robin mest med reklam och som fotolärare på Sigtuna Folkhögskola. 

I utställningen visar Robin Nilssen - BOON - sina egna favoriter från de senaste 15 åren tillsammans med skateboardåkarna. Dokumentära bilder blandas med skatebilder, skateboardens utveckling, både när det gäller trick och mode.
Tanken är att skapa en tidslinje med bilder som lämnar den traditionella utställningens idé med raka och fina ramar blev min utgångspunkt. Att låta det vara lite smutsigt och rått, låta känslan på utställningen spegla den skatekultur jag växte upp i. I den världen var inget fel, men inget var heller rätt. Hårda kulturella regler parallellt med frihet. En plats där samhällets utstötta fick plats, där bankrånare drack öl med överklassare, där hårdrockare dansade med hiphopare, där alla var välkomna och ingen var välkommen” skriver Robin om utställningen.

Läs mer om BOON på den här länken: BOONPHOTOGRAPY
 
Help
Att ställa ut i Konsthallen

Är du intresserad av att ställa ut i Konsthallen? Skicka in din CV och bilder, med en beskrivning av det du vill ställa ut till emma.palmer@nynashamn.se eller i brev ställt till Nynäshamns konsthall, Nynäshamns bibliotek, Stadshusplatsen 3, 149 81 Nynäshamn.