Artikel

Sök i bibliotekskatalogen

Författarbesök: Matilda Gustavsson

Välkomna till en kväll med Matilda Gustavsson, aktuell med den hyllade reportageboken Bokomslag
Klubben - en undersökning. I samtal med Sara Nyström, förläggare på Albert Bonniers förlag. Torsdagen den 13/2 kl. 18.00 på Bio Vågen (Folkets Hus), i arrangemang av Nynäshamns bibliotek. Fri entré.

Förlagets presentation av boken:
I årtionden hade han omgetts av rykten om övergrepp – den välkände kulturprofilen vars prestigefulla klubb drog till sig medlemmar ur Svenska Akademien, och där konstnärskap både föddes och dog. Den 22 november 2017 publicerades journalisten Matilda Gustavssons reportage om kulturprofilen i Dagens Nyheter, där arton kvinnor vittnade om våldtäkter, hot och trakasserier. Det inledde en händelsekedja som skulle få en av världens mest anrika kulturinstitutioner att krackelera inför öppen ridå.

Klubben fördjupar Matilda Gustavsson sin undersökning av makten i kulturvärlden och hur långt man kan gå i konstens namn. Hon skriver om tiden kring publiceringen, efterspelet där kulturprofilen döms för våldtäkt och om motsättningarna inom Akademien.

Författarporträtt Foto: Thron Ullberg

Matilda Gustavsson (f. 1987) är kulturjournalist. Hennes texter har publicerats i flera olika magasin och dagstidningar. Hon skriver återkommande för Dagens Nyheters kultursidor.Språk

Sökfasetter

Nynäshamns bibliotek

Ösmo bibliotek

Sorunda bibliotek

Kulturbussen

Turlistan våren 2020

Besök oss i sociala medier

Nynäshamns kommun