Artikel

Sök i bibliotekskatalogen

Författarbesök: Nina Wähä

OmslagMöt Nina Wähä, aktuell med romanen Testamente. Torsdagen den 10/10 på Nynäshamns bibliotek kl. 18.00. Fri entré. Välkomna!

Förlagets presentation av boken och dess författare:
Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kan man kanske skriva om den? Det är frågor Nina Wähä ställer i sin roman Testamente.
Testamente möter vi Annie, som när hon blir gravid motvilligt åker hem till platsen där hon växte upp. Bondgården ligger i Tornedalen, med sitt eget språk, sitt eget meänkieli. Inte svenska, inte finska, något tredje. Ingen blir särskilt glad över att se henne. Det här är nämligen en familj där en stor hemlighet ständigt hänger över dem. Två föräldrar och tolv barn, fjorton beroende på hur man räknar, som aldrig kommit överens.
Testemente är en familjeroman som inte liknar något annat. Lite som om Thomas Vinterbergs film Festen släppts ner i ett Jonathan Safran Foerskt universum.

FörfattarporträttFoto: Kajsa Gustafsson

Nina Wähä är född och bosatt i Stockholm. Hon debuterade 2007 med romanen S som i syster, spelade en av huvudrollerna i filmen Babylonsjukan och har sjungit i popbandet Lacrosse. Hennes senaste roman var den kritikerhyllade Titta inte bakåt! (2010).

Språk

Sökfasetter

Nynäshamns bibliotek

Vårens aktiviteter på Nynäshamns bibliotek (pdf)

Ösmo bibliotek

Sorunda bibliotek

Kulturbussen

Besök oss i sociala medier

Nynäshamns kommun