Datorer och internet

Sök i bibliotekskatalogen

Datorer och internet


Biblioteken i Nynäshamn har internetdatorer som kan bokas en timme/dag. Du bokar tid med ditt bibliotekskortsnummer. Vid mer än tio minuters försening lämnas tiden över till annan besökare. På biblioteken finns också drop in-datorer som inte går att boka. De här datorerna kan du använda upp till 15 minuter.

Huvudbiblioteket har även en ordbehandlingsdator som kan bokas upp till tre timmar per tillfälle och dag.

Du kan använda egna USB-minnen på våra datorer men det finns inga möjligheter att installera program eller speciella drivrutiner som kan krävas för USB-minnen.

Det går bra att skriva ut från våra datorer (i svartvitt). Utskrifterna kostar 2 kr per sida.

Dator

Du får inte aktivt söka efter sidor med pornografiskt, rasistiskt eller på annat sätt stötande innehåll. All mobbning, rasism, könsdiskriminering och kränkning av personer är förbjudet.

Du får inte spara filer på datorns hårddisk.

Biblioteket ansvarar inte för förlorade filer/dokument och har rätten att när som helst rensa bort dokument från hårddisken.


Surfa trådlöst

På våra bibliotek kan du kostnadsfritt surfa på våra trådlösa nätverk.

Nynäshamn:

 Inget lösenord krävs. Du ansluter bara till det trådlösa nätverket, NBOPEN.

Ösmo:

 Inget lösenord krävs. Du ansluter bara till det trådlösa nätverket.

Sorunda:

 Kontakta personalen för att få inloggningsuppgifter.

Notera att du behöver en dator med trådlöst nätverkskort.

Vi rekommenderar att du också har ett aktuellt virusskydd på din dator. Biblioteket tar inte ansvar för eventuella virusangrepp eller fel som kan inträffa på din dator under användning av det trådlösa nätverket. Vi kan inte garantera att alla webbsidor är tillgängliga via det trådlösa nätverket. Det är inte möjligt att göra utskrifter via det trådlösa nätet.

Språk