Släktforskning

Släktforskning

Släktforska på biblioteken i Nynäshamn

Observera att släktforskardatorn är avstängd tills vidare. Med anledning av coronaviruset så har bibliotekens släktforskardatorer stängts av från och med måndag 6 april, tills vidare. Riksarkivets olika arkiv på Digitala forskarsalen och Nationell Arkivdatabas (NAD) är tillgängliga gratis hemifrån.

För bokning kontakta:

Nynäshamns bibliotek, 08-520 683 10, e-post biblioteket@nynashamn.se
Sorunda bibliotek, 08-531 970 38, e-post sorunda.bibliotek@nynashamn.se 
Ösmo bibliotek, 08-520 735 52, e-post osmo.bibliotek@nynashamn.se

På samtliga bibliotek finns släktforskningsdatabaserna ArkivDigital och Riksarkivets Digitala forskarsalen som innehåller material ur kyrkoarkiv, domstolsarkiv, folkräkningar, bouppteckningar med mera. 

Mer material finns tillgängligt på Nynäshamns biblioteks släktforskardator:
Sveriges Dödbok 7: 1860-2016
Här finns persondata om folkbokförda som avlidit i Sverige under perioden 1860-2016. Programmet nnehåller ca 13 miljoner poster.
Sveriges befolkning 1860-1930, 1950-1985
Folkräkningsstatistik som finns sökbart i antingen ett program på datorn eller i Riksarkivets och Arkiv Digitals databaser.
Rotemannen 3
Databas över alla som bodde i Stockholm 1878-1926, med direktlänk till originalsidor.
Begravda i Sverige 2
Sammanställning av 95 % av alla digitalt registrerade gravar i Sverige.
Emibas ( ur funktion) 
Emigrantregister för Sverige. 

 

Träffa andra släktforskare: Nynäshamns släktforskarförening
Föreningen för dig som släktforskar och har din släkt i Nynäshamn med omnejd eller som bor på Södertörn. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund. Se när Nynäshamns släktforskarförening har möten under Föreningsnytt i Nynäshamns Posten och på föreningens hemsida. Kontakta dem via e-post: info@nynasgenealoger.se.

Släktforskning

Ny artikel under bearbetning.

Släktforska hemifrån

Med anledning av coronaviruset så är bibliotekens datorer för släktforskning avstängda tills vidare. Men du kan låna hem böcker om släktforskning och lokalhistoria, och det finns digitala arkiv och databaser som du kan söka i hemifrån. Riksarkivet erbjuder gratis tillgång till Digitala forskarsalen (tidigare SVAR) och till Nationell Arkivdatabas (NAD), där du till exempel kan söka i kyrkoböcker, domböcker och i olika föreningars arkiv. På Sveriges Släktforskarförbunds hemsida Rötter finns många bra tips för nya och erfarna släktforskare. På Stockholms stadsarkiv finns intressant information och filmade föreläsningar att titta på. Och passa på att leta efter gamla annonser och artiklar i databasen Svenska dagstidningar, som just nu är gratis. Om du vill få kontakt med fler släktforskare kanske du är intresserad av att gå med i Nynäshamns släktforskarförening?

Släktforska på biblioteket

Du kan boka en dator för släktforskning på biblioteket i Nynäshamn, Sorunda eller Ösmo. Det är gratis att släktforska men det kostar att skriva ut kopior. Du bokar dator genom att kontakta respektive bibliotek. På alla biblioteken finns databaserna ArkivDigital och Riksarkivets Digitala forskarsalen som innehåller material från kyrkoarkiv, domstolsarkiv, folkräkningar, bouppteckningar med mera.

På Nynäshamns biblioteks släktforskardator finns det fler program installerade:

  • Sveriges Dödbok 7: 1860-2016
  • Sveriges befolkning 1860-1930, 1950-1985
  • Rotemannen 3
  • Begravda i Sverige 2

Språk

Nynäshamns bibliotek

Ösmo bibliotek

Sorunda bibliotek

Kulturbussen

Besök oss i sociala medier

Nynäshamns kommun