Fler e-tjänster

Bibliotekets e-tjänster

På bibliotekets webbplats kan du söka, låna om och reservera böcker. Använd sökrutan högst upp på varje sida.

Låna om och hantera ditt bibliotekskonto

Mina sidor 

Mina lån

Mina reservationer

Databaser

Beställa böcker, boka bibliotekarie, kontakta oss

Lämna inköpsförslag  (Du måste vara inloggad)

Boka bibliotekarie

Fjärrlån

Kontakta oss

Att söka i katalogen

Minneslista

Ny låntagare

Låna om

Reservera en titel

Spara sökning - Nyhetslista

 

Att söka i katalogen

Enkel sökning 

Enkel sökning

I sökrutan skriver du in det du ska söka efter. Det kan vara en titel, en författare eller ett ämne. 
Du kan också skriva in flera sökord såsom titel + ljudbok eller e-bok. Du får automatiskt förslag på sökningar under rutan. Är du osäker på stavning kan du använda en stjärna (*) som hjälp. Då letar du efter allting som börjar på det ordet, t ex söker Lind* efter både Lindgren och Lindberg.

2. Klicka på förstoringsglaset. Sökresultatet visas som en träfflista i mitten på sida.


Utökad sökning

För att komma till utökad sökning klickar du på kugghjulet till höger om sökrutan. Här kan du begränsa din sökning, exempelvis till medietyp, bibliotek eller språk. Om du inte gör några begränsningar sker sökningen i hela bibliotekets bestånd.


Sökresultatet - träfflistan

Träfflistan visas i mitten under rubriken Sökresultat. Med hjälp av de blå pilarna kan du bläddra framåt och bakåt i träfflistan. Om du t ex bara vill se böcker på ett visst språk eller i ett visst ämne kan du begränsa sökningen genom att använda Filtrera din sökning till höger på sidan.

Du kan också Spara din sökning och få meddelande om när nya titlar kommer som matchar din sökning - en Nyhetslista. För att kunna spara en sökning behöver du logga in på sidan. Se mer under Nyhetslista

Minneslista

När du hittat en bok du vill ha kan du via katalogosten lägga den i Din minneslista.
Du kan använda minneslistan för att samla de titlar som du vill låna och därefter bestämma vilka du ska reservera. För att kunna spara minneslistan måste du vara inloggad.

Finns inte det du letar efter på Nynäshamns bibliotek kan du skicka ett inköpsförslag eller kontakta oss för att beställa ett fjärrlån. Inköpsförslag hittar du under Öppet & kontakt. Fjärrlån hittar du under A – Ö eller Öppet & kontakt.

Ny låntagare

Fyll i formuläret du hittar det under A-Ö och bibliotekskort, eller klicka här - för att ansöka om bibliotekskort. Gå sedan till biblioteket och hämta ut och aktivera ditt lånekort. Ta med legitimation.
Om du är under 18 år behövs målsmans underskrift.
Skriv ut blanketten nedan, fyll i och lämna in på ditt bibliotek. 
Inskrivningsblankett (pdf, öppnas i nytt fönster)

Låna om
Logga in med lånekort/personnummer och pin-kod eller med ditt användarnamn. Klicka på Mina lån/Låna om. Markera vilka titlar som du vill låna om, du kan låna om flera titlar samtidigt. När du markerat och klickat på Låna om visas en lista som tydligt visar vad du kan låna om. Om någon av titlarna inte går att låna om visas ett meddelande om detta. Därefter klickar du på knappen "Genomför omlån". Du kan också se var titlarna lånades.

Reservera en titel

Klicka på en titel i träfflistan för att få mer information. Du kan se var titeln finns och om den finns att låna. Välj i listan under Här finns titeln. Om titeln finns att låna står det med grön text Inne. Var den är placerad ser du under Placering: Hylla:
Om titeln är utlånad visas texten Inte inne eller Försenad med röd text. Du ser också vilket datum den ska komma tillbaka.

Är titeln utlånad kan du reservera den. Du får meddelande per brev, e-post eller sms (enligt ditt önskemål) när din reservation har kommit in. Det kostar 5 kronor att reservera. För att göra en reservation måste du vara inloggad. Om du inte har loggat in visas en text med information om att du måste logga in.

Spara sökning - Nyhetslista

Nyhetslista innebär att du kan få meddelanden på e-post eller Mina sidor när nya böcker inom ett visst område beställs/kommer till biblioteken.

Hur?

Logga in med lånekortsnummer/personnummer och pinkod. Sök efter det du är intresserad av. Ovanför sökresultatet står det Spara sökning. Spara sökningen och ge den ett namn (t ex ”Ljudböcker av Anna Jansson”) och, om du vill, en mer detaljerad beskrivning. Bocka därefter för rutan Meddela mig. Du måste välja om du vill ha meddelande i Arena via Mina meddelanden eller på e-post, till den adress du har uppgett tidigare. Gå in på Mina sidor om du vill se vilka sparade sökningar och nyhetslistor du har. Här kan du också ändra om du vill ha nyhetsmeddelande eller inte.
Ett meddelande om nyheter utifrån den sökning du gjort skickas till dig varje vecka.

Språk

Nynäshamns bibliotek

Höstens aktiviteter på Nynäshamns bibliotek (pdf)

Ösmo bibliotek

Sorunda bibliotek

Höstens aktiviteter på Sorunda bibliotek (pdf) 

Kulturbussen

Turlista höstterminen 2019