Just nu i Konsthallen

Nyckfulla härledningar - Gustaf Lilliestierna visar måleri

Välkommen till vernissage lördag 1 oktober kl 11-14!

Pågår till och med 22 oktober. 

Gustaf Lilliestierna (f. 1992) är född och uppvuxen i Sorunda utanför Nynäshamn. Efter att ha tagit studenten från det estetiska programmet på Nynäshamns gymnasium 2011, studerade Gustaf fri konst på Konstfack där han examinerades 2016. Därefter flyttade han till London för att studera till en master of Fine Arts på Goldsmiths University of London. Sedan examen 2018 har Gustaf bott och arbetat i Stockholm, samtidigt som han studerat filosofi på Uppsala universitet. Under åren har Gustaf ställt ut sin konst på både gallerier och konsthallar i såväl Sverige som utomlands.
 
Gustaf beskriver sitt arbete som metafysisk geometri: en studie i hur proportionerna inom måleriet förhåller sig till världen utanför. Ett arbete där perspektivet ofrånkomligt riktas från ett där-i-mellan. Måleriet blir därför en undersökning av hur verkliga ting förändras genom perception, ett arbete där fantasi, undermedveten impuls och logik guidar konstnären i kompositionen av fiktiv dramatik.
 
I utställningen Nyckfulla härledningar visar Gustaf sjutton målningar vars komiska samspel ödmjukt uppmuntrar till sensuella slutsatser om det icke-världsliga i världen. De situationer vi ställs inför i målningarna kan verka avlägsna och nästan hemsökta – men samtidigt kusligt bekanta. Som om spänningen manifesterar något, något som en gång gjort starkt intryck på de vi är, eller de vi varit. Vi betraktar med känslan av att något har hänt, eller kommer att hända. Kanske något underbart - eller fruktansvärt. 

Målningen på bilden: Premiss 1: Aristoteles hävdar att Orpheus aldrig existerat, olja på duk, 70x70 cm. 

Läs mer om Gustaf Lilliestierna på hans hemsida. 

Sök

Språk