Språktåget

Språktåget i Nynäshamn! Häng på du med!

Språktåget ger råd och tips till föräldrar och andra i barns närhet om hur barns tal- och språkutveckling kan stimuleras. Språktåget stannar vid olika stationer där barn kan utveckla olika delar av sina språk. En del behöver stanna lite längre vid någon station, andra tuffar på snabbare. Alla kan åka med Språktåget!  

Att titta och läsa i böcker tillsammans med barn är både roligt och mysigt - samtidigt som det stimulerar barnets språk och tal. När ni läser en bok tillsammans och pratar om innehållet så utvecklas barnets förmåga till samspel, fantasi, koncentration, kommunikation och bidrar till ett ökat ordförråd.

Språktågets logga.

Vill du veta mer om små barns språkutveckling och få inspiration kring hur själva läsandet kan gå till? Välkommen till biblioteken i Nynäshamns kommun! Här hittar du informationsfoldrar på olika språk med tips och råd om hur barns tal och språk kan stimuleras. Språktåget är ett samarbete mellan biblioteken, logopedin och barnhälsovården i Region Stockholm. Du kan läsa mer om denna satsning på Regionbibliotekets sida, som du hittar på denna länk.

I vår Språktåget-hylla finns också en lista över böcker som hjälper barn att träna språk och tal, samt ett urval bilderböcker för hemlån.

Välkommen till ditt bibliotek!

Folder med tips om hur vuxna i barns närhet kan stimulera barnets språkutveckling genom att sjunga, läsa, prata och ramsa.

IPads för barn

På biblioteket i Nynäshamn finns iPads att låna för barn med pedagogiska spel och sagor. iPadsen används främst i språkstimulerande syfte. Fråga i lånedisken!

Lästips från Språktåget

Sök

Språk