angle-left Vårsalongen

Vårsalongen

Ett samarbete mellan Nynäshamns konstförening och Konsthallen

Vårsalongen är ett återkommande samarrangemang mellan Nynäshamns konstförening och Konsthallen. Den har funnits i över 15 år och till en början hette den Alternativa vårsalongen men numera kallas den kort och gott Vårsalongen. Den öppnar alltid i mitten av mars. 


Regler för att få delta

För att få medverka i Vårsalongen ska man vara bosatt i Nynäshamns kommun och vara över 18 år. Deltagarna får lämna in högst tre konstverk, inte äldre än 3 år. Minst ett av de tre verken kommer att finnas med på utställningen. För urvalet svarar en självständig jury utsedd av Konstföreningen. Konstverken får inte överskrida måttet 80x80 cm. Konstverk som överskrider måtten mottages inte. Verken ska vara försedda med en ordentlig upphängningsanordning.


Om Vårsalongen

Utställningen är inte kommersiell eller någon tävling. Den som deltar betalar inget för att delta eller får betalt för att vara med.


Utställningarna genom åren

Från VårsalongenDe senaste åren har det varit tillåtet av lämna in konstverk i olika tekniker, bara måttet inte överstiger 80x80 cm. De inlämnade verken har varit måleri i olja eller akryl, akvareller, fotografi, skulpturer i olika tekniker och material, fotografi, textil och mycket mer.
Det har varit mycket populärt att både delta i och besöka Vårsalongen. 

 

Sök

Språk

sv-se