Tips till studenter

Tips till studenter

Letar du efter kurslitteratur? Vi har samlat några tips.

Låna kurslitteratur

På Nynäshamns bibliotek finns det även kurslitteratur till utlån. Sök i vår katalog eller fråga på biblioteket för att se om det du letar efter finns. Var gärna ute i god tid för att hinna få tag på dina böcker.

Vi har också e-böcker och e-ljudböcker att låna via appen Biblio. Här kan du läsa mer om e-böcker och e-ljudböcker. Mycket kurslitteratur finns dock inte att tillgå som e-böcker då de inte släpps som e-böcker av förlagen. 

Fjärrlåna kurslitteratur

Vi fjärrlånar kurslitteratur som inte finns tillgänglig i vår egen kommun till en kostnad av 20 kronor per bok och max 5 beställningar per vecka. Se mer information om fjärrlån av kurslitteratur och hur du beställer.

Köpa kurslitteratur

I Nynäshamn finns det en bokhandel som heter Klackenbergs. De kan beställa hem böcker som de inte redan har på hyllorna.

På nätet finns det också många webbplatser för att köpa böcker. Tre exempel är adlibris.sebokus.se, eller akademibokhandeln.se där du kan köpa böcker som skickas till dig. Ny kurslitteratur kan vara dyr att köpa, men tänk på att du ofta kan sälja böckerna till någon annan när du är färdig med kursen. Det kan också vara bra att göra prisjämförelser via pricerunner.se, prisjakt.nu eller bokfynd.nu.

Köpa och sälja begagnad kurslitteratur

Många säljer sin gamla kurslitteratur till billigare priser än vad böckerna har när de är nya. Här kommer några exempel på sidor där du kan hitta begagnad kurslitteratur.

Blocket.se            

Facebook Marketplace

Kurslitteratur.se            

Campusbokhandeln.se

Studentapan.se            

Bokborsen.se

Antikvariat.net

 

Sök

Språk