Dino Deluxe

Dino Deluxe

Sommarens utställning för barn - 20 juni till 12 augusti.

Välkommen till sommarutställningen DINO DELUXE!

För länge, länge sedan på samma plats där du är nu, såg allt väldigt annorlunda ut. Det fanns inga hus, inga bilar, inga hundar och ingen glass. Det fanns inte ens några mammor, pappor eller små barn. Och det var en himla tur det! För det fanns nämligen massor av… DINOSAURIER!” 
Så börjar boken ”DINO DELUXE” av Sarah Sheppard. 

Den 20 juni flyttar ett helt gäng dinosaurier in i konsthallen på Nynäshamns bibliotek.

Skulle du våga klättra upp på ryggen av en Triceratops? Är du modig nog att klappa en långhalsad Diplodocus och vågar du stå öga mot öga med kungen av skräck – den köttätande dinosaurien Tyrannosaurus Rex? Då ska du besöka Nynäshamns bibliotek i sommar! 

Den 20 juni har vi invigning av lekutställningen DINO DELUXE som är baserad på Sarah Sheppards färgstarka, roliga och lärorika böcker. Kom och lek i köttkiosken, mys och läs i dinosauriebiblioteket och lär dig massor om dinosaurier. 

Under utställningsperioden 20 juni – 12 augusti kommer det även att finnas Dino-inspirerade aktiviteter såsom pyssel, sagostunder och roliga tävlingar.

Utställningen DINO DELUXE är producerad av barnutställningar.nu i samarbete med Bonnier Carlsen och författaren och illustratören Sarah Sheppard.

Bra att veta om utställningen

Öppet måndag till fredag klockan 10 till 16. Mellan kl 10-12 (torsdagar 10-15) ingång på baksidan av biblioteket. 

Barn besöker utställningen i vuxens sällskap. 

Varning för dinosaurier! Utställningen är något utöver det vanliga och en upplevelse för den som vågar! När ni väl har klivit in i dinosauriernas värld gäller det att vara på sin vakt – man vet aldrig vem som lurar bakom hörnet.Dino Deluxe affisch

Ett tips till föräldrar - bygg gärna upp förförståelsen genom att läsa boken innan besöket eller fördjupa era kunskaper efter utställningen genom boken. 

 

 


 


 

Sök

Språk