Databaser

Databaser

Vill du leta i arkiv eller hitta fakta om ett visst ämne? Vi har databaser för stipendier, uppslagsverk om länder, författare och släktforskning med mera.

Databaserna finns tillgängliga på bibliotekets datorer men går också att använda hemifrån på egen dator eller telefon. För att logga in på databaserna hemifrån använder du ditt bibliotekskortsnummer, det går inte att logga in med personumret i databaserna.

Global Grant  (Stipendier och fonder)  

Global Grant är en internationell databas om stipendier, fonder och bidrag för enskilda personer och föreningar. När du söker i databasen hemifrån väljer du Nynäshamns bibliotek i listan över bibliotek och skriver in ditt bibliotekskortsnummer.

Sök i databasen på biblioteket
Sök i databasen hemifrån


Alex författarlexikon 

Alex författarlexikon ger kortfattad information om skönlitterära författare från hela världen. Här hittar du klassiker och nobelpristagare men också nutida populära författare. Du kan också se vilka böcker som har blivit film och vem som har fått olika litterära priser. Du får tips på var du kan finna mer material och direktlänkar till bibliotekets katalog. Du kan söka i Alex både på biblioteket och logga in med ditt bibliotekskort hemifrån.


Landguiden

Landguiden innehåller information från Utrikespolitiska Institutet om alla världens länder. Här kan du läsa om varje lands geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi och sociala förhållanden med mera. Du kan också ta fram kartor eller jämföra länder statistiskt och få svar i form av tabeller och diagram. Landguiden är ett digitalt och alltid uppdaterat alternativ till häftena "Länder i fickformat". Du kan söka i Landguiden hemifrån och logga in med ditt bibliotekskortsnummer eller söka på bibliotekets datorer.   

Arkiv digital (AD online)

Databas för släktforskare med kyrkoböcker och andra historiska dokument. Finns tillgänglig på datorn för släktforskning på Nynäshamns bibliotek.
Logga in i genom ikonen i startmenyn.
 

Riksarkivet

Riksarkivet Digitala forskarsalen (tidigare SVAR) och Nationell Arkivdatabas (NAD) finns fritt tillgängliga även hemifrån.

Sök

Språk